19:30

Ohtana/Aapua FF

Referat: Pålänge GIF - Ohtana/Aapua FF

OAFF besegrar Pålänge med stabila 0-3 på bortaplan (0-0).

Första halvlek är ett ställningskrig där Pålänge har mer boll medans OAFF har stora problem att få igång ett eget spel på den svårspelade mattan. OAFF skapar matchens första stora chans när Johan Svanlöv slår ett bra inlägg till Hugo Fagervall, Hugo får till ett bra avslut men målvakten är med nere vid stolproten och räddar till hörna.
Pålänge har några bra chanser under första rundan efter några missar i försvarspelet, som tur är så är Felle vaken och kan avstyra deras frilägen.
En snällt sagt medioker halvlek från våran sida där största fokuset låg på helt fel saker och 0-0 i paus får ändå kännas rättvist.

I andra halvlek kommer OAFF ut som helt nytt lag och tar direkt hand om taktpinnen.
I den 49e matchminuten slår Hector en hörna som en framstörtande Kotten kan brösta in i mål.
Minuterna efter har Hugo två frilägen som tyvärr inte resulterar i något, bra parader av målvakten samt lite otur i avsluten. Bla ett läge där målvakten gör en bra räddning och retur räddas av en back på mållinjen.
I minut 61 kommer vi fram på vänsterkanten och Joel flippar in bollen från kortlinjen och Svanlöv kan likt Zlatan mot Italien styra in bollen i bortre burgaveln till 0-2.
Bara 6 minuter senare så vänder Joel snyggt bort en försvarare på mittplan och kan elegant frispela Hugo som enkelt rullar in bollen till 0-3.
Efter tredje målet så mattades tempot och vi kunde relativt enkelt spela av matchen. PGIF hade några inlägg och frisparkar som Felle ganska enkelt kunde ta hand om.

Felle var bra med i första halvlek och räddade nollan där. Försvarsspelet startade lite darrigt men blev bara bättre och bättre ju längre matchen led. Mittfältet fick slita hårt i första och jaga mycket boll, i andra var det tvärtom och dom styrde matchen med järnhand. Hugo och Joel jobbade förtjänstfullt i anfallet och fick utdelning i andra halvan.

Laget: Felix - Liam, Palo, Kotten, Micke - Johan S, Mäki, Hector, Nils - Hugo, Joel.
Avbytare: John, Thewin, Johan P, Elias P, Elias Y, Abdul, Bosse.